Care sunt cheltuielile nedeductibile conform Codului fiscal iulie 2010?

De la DataLight wiki!

Salt la: navigare, căutare

Aceasta pagina poate fi descarcata in format PDF
(daca nu aveti instalat Adobe Acrobat Reader pe calculatorul d-voastra, obtineti o copie gratuita de la http://get.adobe.com/reader/ )

AttoSoft

Intrebare: - valabil la 25-Aug-2010

Au fost modificari in 2009 care au modificat cheltuieli deductibile in nedeductibile, as putea sa stiu care cheltuieli au ramas nedeductibile in codul fiscal si sint actualizate acum in 2010?

Raspuns:

In anul 2009 si in continuare in anul 2010 sunt considerate cheltuieli nedeductibile:

- cheltuielile cu combustibilul pentru autoturismele folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare (art. 21, alin. (3), lit. n),
- amenzile datorate autoritatilor romane si straine (art. 21, alin. (4), lit,b),
- pierderile reprezentand diferente nefavorabile de valoare aferente obligatiunilor emise pe termen lung (art. 21, alin. (4), lit. h),
- cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele:
- destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane,
- care au o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg,
- care nu au mai mult de 9 scaune de pasageri, inclusiv scaunul soferului.

Sunt exceptate cheltuielile cu combustibilul utilizat pentru acest tip de autovehicule pentru activitatile expres prevazute la pct. 45 indice 1, dat in aplicarea art. 145 indice 1 din Titlul VI "Taxa pe valoarea adaugata" (art. 21, alin. (4), lit. t).

- cheltuielile reprezentand valoarea deprecierilor mijloacelor fixe, in cazul in care ca urmare a efectuarii unei reevaluari ( conform reglementarilor contabile in vigoare ), se inregistreaza o descrestere a valorii acestora (art. 21, alin. (4), lit.s),
- cheltuielile inregistrate in evidenta contabila pe baza unui document emis de un contribuabil declarat inactiv, conform OPANAF 575/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Raman in continuare nedeductibile toate cheltuielile care depasesc limitele prevazute la art. 21, alin. (3) din Codul fiscal.


Sursa: articol preluat de pe site contabilitate Contabilul.ro[1]


Vezi si:


Te rog ia in considerare mediul inconjurator inainte sa tiparesti aceasta informatie.
40pxg NOTA Acest articol este o lucrare finalizata.

Va rugam sa faceti modificari asupra articolului, doar cu acordul autorului. Daca aveti sugestii pentru aceasta pagina, va rugam sa le trimiteti la noi: email.

Unelte personale